Blog

Novice prve slovenske klinike za podjetja. Prihodnost se oblikuje na tej strani.

Prednosti uporabe sistema spletnih rezervacij

05.07.2013 | Avtor: Onmuvo

Vsi smo že slišali o prodaji produktov in storitev preko spletne strani podjetja. O sami rezervaciji storitev pa še ni bilo veliko povedanega. Podjetja, ki se ukvarjajo s storitveno dejavnostjo najdemo na vsakem koraku. To so bodisi frizerski, kozmetični ali masažni saloni, zobozdravniki, zasebne klinike, okulisti, odvetniki, svetovalci in vsi ostali, pri katerih velikokrat stojimo v vrsti in čakamo na svojih pet minut. Spretnejša podjetja strankam omogočijo rezervacijo storitev v naprej, s tem pa se izognejo čakalnim vrstam, luknjam v urniku in nezadovoljstvu strank. Večina rezervacije sprejema preko telefona, tisti, ki si želijo približati strankam, uporabljajo spletne sisteme rezervacij in stranki omogočajo, da rezervira termin praktično kadarkoli in kjerkoli.

Splet se razvija hitro in takšen način rezervacij je dobra alternativna klasičnim načinom. Ne samo da omogoča strankam enostavne in hitre rezervacije, dober sistem bo nudil tudi predstavitev podjetja, optimizacijo ter možnost rezervacij preko socialnih omrežij in drugih pomembnih kanalov. V nadaljevanju bo predstavljenih nekaj večjih prednosti uporabe sistema spletnih rezervacij.

Boljša prepoznavnost in profesionalna prisotnost na spletu

Tipični sistem za spletne rezervacije bo podjetju omogočal predstavitev osnovnih informacij o podjetju. Stare in nove stranke bodo tako lahko izvedele naslov podjetja, telefonsko številko, elektronski naslov, spletni naslov, naslove socialnih omrežij, delovni čas, storitve, ki jih podjetje ponuja, cenik in plačilne metode. Najboljši sistemi omogočajo tudi vizualno predstavitev podjetja v obliki galerije, strankam pa omogočijo, da pustijo svoja mnenja ob opravljeni rezervaciji. S tem podjetje ne pridobi le ogromne baze strank, temveč poveča tudi zadovoljstvo starih strank ter pritegne pozornost novih.

Kažipot za stranke

S spletnim marketingom se je razširila želja po privabljanju strank k podjetju. S pravim sistemom za spletne rezervacije pa lahko svoje podjetje in svoje storitve prinesete direktno k strankam. S pravim sistemom bo stranka vedno našla pravega ponudnika v svoji okolici in tudi iskanje ji bo poenostavljeno. S pomočjo zemljevida bo stranka videla katera podjetja se nahajajo v njeni okolici.

Onmuvo

Opomniki rezervacij

Napredni rezervacijski sistem bo strankam omogočal spletno rezervacijo, podjetju pa urejanje the rezervacij. Obe strani bosta pravočasno obveščeni o prihajajočem terminu, kar bo potekalo avtomatsko, brez skrbi podjeta. Za podjetje to pomeni manj skrbi, stranke pa na rezervacije ne bodo pozabile. Nobeno podjetje si ne želi pozabljivih strank in posledično prazne pisarne ali salona ter izgubljenega časa. Ker pa vse poteka preko spleta, lahko stranka termin tudi prekliče in s tem sporoči podjetju, da je termin spet prost in na voljo novi stranki. Minimalen čas za preklic določi podjetje samo.

Več obiska s posebnimi ponudbami

Za stranke, ki se odločijo za rezervacijo preko spleta, lahko podjetje ponudi posebne kupone in ponudbe ter jih tudi na takšen način pozove k uporabi svojih storitev. Vsak napreden sistem mora omogočati tudi takšno enostavno promocijo, saj s tem podjetje poskrbi za ciljanje novih in starih strank ter poveča svoj profit.

Povezava z družbenimi omrežji

Napreden sistem rezervacij omogoča integracijo s socialnimi omrežji. Veliko strank se nahaja na Facebook-u, kjer tudi podjetja predstavijo svoje poslovanje. Če bo podjetje ponujalo spletne rezervacije preko Facebook-a, svoje spletne strani in na posebnem portalu, bo s tem zaseglo več strank. Takšna povezava pa mora iti preko enega sistema in biti povezana.

Onmuvo za podjetja

OnmuvoBIZ združuje vse zgoraj našteto, saj nudi popolno prisotnosti na spletu in sistem za upravljanje rezervacij. Brezplačno.

Za več informacij obiščite http://www.onmuvo.biz.

Onmuvo za podjetja